Wie zijn wij

image008.png

Wij zijn 6 gemotiveerde coaches en trainers. Samen vormen wij het ‘powerteam hartcoherentie bij politie, leger, brandweer en gevangenissen’. Allemaal volgden we de opleiding tot hartcoherentiecoach bij Louis Van Nieuland en behoren we tot het Louvanienetwerk van hartcoherentiecoaches in Vlaanderen.

Ieder van ons heeft op zijn of haar manier een link met de doelgroep van Be Heart Be Smart.

22780692_515002812208875_718818877958561
Michaël Bloemen

Ik ben Michaël Bloemen, erkend psycholoog en trainer met een eigen praktijk Espazo in Asse. (www.espazo.be)

Als psycholoog - maar vooral als mens - zijn voor mij inspireren, kennis overbrengen, (persoonlijke) ontwikkeling, continue groei … belangrijke waarden. Mijn blijvende nieuwsgierigheid en de continue zoektocht naar degelijke, wetenschappelijk onderbouwde manieren om mensen nog beter te helpen, bracht me bij hartcoherentietraining.

Het werd me snel duidelijk dat hartcoherentie een meerwaarde is voor mensen die vaak door hun beroep in stressvolle situaties terecht komen.
In het verleden gaf ik al trainingen aan calltakers, cipiers, brandweer … 

22815302_10155783535777480_4230592736687
Peter Rosvelds

Ik ben Peter Rosvelds. Meer dan 20 jaar werkte ik in een Network Operating Center van een telecombedrijf in een zeer stresserende job. Om rust te vinden en prikkels te verwerken, kwam ik op het juiste moment in mijn leven in contact met hartcoherentie. De ademhalingsoefeningen zorgden op meerdere vlakken voor verbetering. Ik werd rustiger, had meer veerkracht en kon problemen in een breder perspectief plaatsen. Na deze positieve ervaring besloot ik om zelf een praktijk op te starten (www.hartcoherentiecoach.be). In de nieuwste golf van hulpverlening die eraan komt ligt de nadruk op lichaamsgericht werken om stress gerelateerde problemen aan te pakken en dat is net wat ik doe. Het is namelijk het lichaam dat bij stress in een 'freeze' gaat. Om het lichaam uit die 'freeze' te halen gebruik ik 2 technieken.

Ik werk met zowel hartcoherentie (ademhaling) als EFT (stimulatie acupressuurpunten) om cliënten te leren eerst hun lichaam en vervolgens hun geest tot rust te brengen. 

17499523_103705263507559_231615705983319
Marike De Rooze

Ik ben Marike De Rooze. In mijn professionele leven zet ik regelmatig een ander petje op.
Als hartcoherentiecoach en -trainer leer ik mensen met behulp van hartcoherentietechnieken beter omgaan met stress om zo met meer veerkracht de uitdagingen van elke dag aan te kunnen.
Als bioloog vind ik het zeer belangrijk om wetenschappelijk onderbouwde technieken te gebruiken om mensen beter te leren omgaan met stress.
Als lesgever ga ik met de deelnemers vanuit hun eigen ervaringen op weg, leer ik hen de techniek van hartcoherentie en geef ik de wetenschappelijke achtergrond mee. Ook oefenen we samen de techniek met behulp van een biofeedbacktoestelletje in. 

Als ondernemer in  mijn bedrijf ‘Hoofdweg’ geef ik tips mee om hartcoherentie te integreren in je bedrijf of werkplek.
Als loopbaancoach haal ik het beste in mensen naar boven, vertrekkend vanuit hun eigen kracht.

Rudi Thoelen.jpg
Rudi Thoelen

Ik ben Rudi Thoelen. Toen ik F-16-piloot was bij het 349ste Jachtsmaldeel in Kleine Brogel specialiseerde ik me in CSAR (Combat Search and Rescue): werken in stresssituaties, evacuatie en overleven in onbekende gebieden.

In de sport zoek ik steeds de grens van de uithouding en endurance op. Hiervoor is een scherpe geest in een gezond lichaam nodig. Yoga en hartcoherentie ervaar ik als de perfecte aanvulling op mijn zware fysieke trainingen. 

Bij FulFil geef ik Insightstraining, leadership en teamworktraining, ben ik hartcoherentiecoach en weerbaarheidstrainer. Ik begeleid zowel individuen als groepen en bedrijven.

Tevens ben ik geaccrediteerd als ICF coach, NLP en ACT

Frank Dejoncheere  
_CED5129.jpg
Frank Dejoncheere  

Ik ben Frank Dejoncheere. Vroeger was ik rijkswachter te paard, vandaag ben ik ondernemer. Twee verschillende jobs maar ze leerden me wel om met stressvolle steeds veranderende situaties om te gaan.

Sinds 2010 ben ik gecertificeerd life- en equilifeteamprocoach. Met mijn bedrijf ABOUT Coaching geef ik zowel individuele trainingen als trainingen in team. In elke training is het paard de toegevoegde waarde. Omdat ik overtuigd ben dat je door hartcoherentie rust vindt en in verbinding komt met je ware ik, ben ik me hierin gaan verdiepen.

Ik noem mezelf een MITC’er, een Motivator Inspirator Trainer Coach.
Mijn ervaring als lesgever in tai chi, meditatie en mindfulness,  mijn ervaring als ondernemer, als docent equilifeteamprocoach en als hartcoherentietrainer zijn een perfecte combinatie om veel mensen te helpen. Met mijn no-nonsense aanpak en interactieve manier van werken breng ik mensen in beweging en in de blijvende verandering waarnaar ze op zoek zijn.
Ik help hen op weg naar hun essentie, hun persoonlijk groei en verbinding en naar de kracht van hun inzicht.

Missie

Met het powerteam ‘hartcoherentie bij politie, leger, brandweer en gevangenissen’ werken we aan het beter omgaan met en het verminderen van stress bij de werknemers uit deze sector zodat ze veel beter presteren tijdens de uitvoering van hun dagelijkse opdracht. Het powerteam wil de wetenschappelijk onderbouwde en meetbare techniek van hartcoherentie bekendmaken, trainen (aanleren) en opvolgen (coachen). 

 

Op die manier maken we deze stressgevoelige beroepen stressresistenter, veerkrachtiger en stabiel betrouwbaarder zodat zij hun beroepstaken nog beter kunnen uitvoeren, zowel voor, tijdens als na een (crisis)interventie.  

 

Concreet willen we: 

 

1.     hartcoherentiemethodieken ontwikkelen en aanleren als stressreductie

 

2.     trainings- en coachingsmodules ontwikkelen en implementeren

 

3.     op maat werken